SEO optimalisatie

Er wordt veel gesproken over SEO, maar wat is dit eigenlijk?

SEO staat voor “Search Engine Optimization”. In het Nederlands betekent dit zoekmachine optimalisatie. Dit betekent hoe optimaliseer ik mijn website zodat deze goed vindbaar is in Google zodat jouw doelgroep je kan vinden.

Om goed vindbaar en zichtbaar te blijven is zoekmachine optimalisatie een continue proces van meten en bijsturen. Veel aanpassingen kun je zelf doen, maar SEO is niet even inrichten en klaar.

Met de juiste SEO strategie en een goed plan zal je stap voor stap resultaat bereiken en je online zichtbaarheid vergroten.

seo-plan

Herken je dit? Je hebt een website voor je onderneming, maar toch ben je niet goed vindbaar.

Dan is het tijd voor de volgende stap naar professionalisering van je online onderneming. Maar hoe zorg je nu ervoor dat je website beter vindbaar en zichtbaar word en dat je meer bezoekers en leads gaat genereren? Dit kan met de juiste SEO strategie voor je website.

Voor de bepaling van je SEO strategie zijn er 3 onderdelen waar je rekening mee moet houden.

1. Techniek

Techniek vormt de basis voor een goede SEO. Denk hierbij aan de website structuur, een snelle laadtijd, responsive design, clean code, leesbaarheid van de tekst en veiligheid.

2. Content

On-page SEO is naast een goede technische basis heel belangrijk. Het gaat hierbij om rijke content. Denk hierbij aan waardevolle teksten, afbeeldingen en video’s.

3. Autoriteit

Off-page SEO bepaalt je online autoriteit. De autoriteit van een website wordt voornamelijk bepaald door linkbuilding. Belangrijk is de kwaliteit en relevantie daarvan. Ook de inzet van Online Marketing zal je autoriteit verhogen.

3 onderdelen van SEO

Ik help je graag om samen met jou de volgende stappen te zetten.

SEO Strategie bespreken

SEO pakketten

Website check

Met de SEO check controleren we of jouw website SEO proof is. We kijken naar je content en keywords irt tot je doelgroep. Daarnaast kijken we ook naar de techniek van je website zoals structuur en snelheid. Met de uitkomsten van de SEO check brengen we een adviesrapport uit met de aandachtsgebieden.

SEO Ready

Met SEO ready zorgen we dat jouw website beter zichtbaar wordt in Google. We koppelen de website aan Google Search Console en Google Mijn Bedrijf. We maken een xml sitemap aan zodat Google de website sneller kan indexeren. Met Google Analytics gaan we de website meetbaar maken om beter inzicht te krijgen.

Abonnement

Op basis van een afgesproken aantal uren per maand zal ik de SEO optimalisatie begeleiden tijdens een afgesproken periode tussen 6 en 12 maanden. We stellen doelen vast die tot het gewenste resultaat moeten gaan leiden. Mocht je dit uiteindelijk zelf willen uitvoeren en beheren, dan zal ik je hierin begeleiden.

Meer weten over een SEO pakket of wil je eerst de mogelijkheden bespreken?

Neem contact op en vraag een vrijblijvend gesprek aan
Neem contact op