Beter zichtbaar Online

Veel ondernemers willen hun online zichtbaarheid vergroten, maar weten niet hoe dit aan te pakken. Dat is ook logisch gezien de hoeveelheid informatie hierover. Maar wist je dat je met een paar eenvoudige aanpassingen al veel kan bereiken en hoger in Google kan komen. Ik heb in deze blog 3 aanpassingen benoemd, er zijn er natuurlijk veel meer, maar daar kan ik een heel boek over schrijven.

Deze 3 tips kun je direct toepassen!

1. Afbeeldingen

  • Comprimeer je afbeeldingen. Te grote afbeeldingen vertragen de laadtijd van je website. ik gebruik hiervoor TinyPNG, dit is een online tool en de plug-in WP Smush.
  • Geef je afbeeldingen de juiste bestandsnaam (dus geen IMG0016.jpg), Google kan niet lezen waar dit over gaat. Hernoem je bestandsnaam naar wat je wilt uitbeelden en gebruik een key-word en zet deze vooraan en houd het vooral leesbaar. Gebruik bij meerdere woorden een verbindingsstreepje (beter-zichtbaar-online.jpg).
  • Geef je afbeeldingen de juiste titel. Minder relevant, maar toch goed om in te vullen. Je kunt je key-word hier invullen.
  • Geef je afbeeldingen de juiste alt-tag. Google indexeert hierop. De alt-tag is SEO-technisch het belangrijkste element van de afbeeldingen op je website.

2. Logo

  • Comprimeer je logo. Een te grote logo vertraagt de laadtijd van je website.
  • Geef je logo de juiste bestandsnaam (dus geen IMG0016.jpg). Google kan dit niet lezen en weet niet waar dit over gaat. Hernoem je bestandsnaam naar wat je wilt uitbeelden met je logo (bijv. bedrijfsnaam, plaats) en gebruik een key-word en zet deze vooraan en houd het vooral leesbaar. Gebruik bij meerdere woorden een verbindingsstreepje (beter-zichtbaar-online.jpg).
  • Geef je logo de juiste titel. Minder relevant, maar toch goed om in te vullen. Je kunt je key-word hier invullen.
  • Geef je logo de juiste alt-tag. Google indexeert hierop. De alt-tag is SEO-technisch het belangrijkste element van afbeeldingen op je website.

Tip! Een logo komt op iedere pagina van je website terug. Dat betekent dat je logo behoorlijke wat invloed heeft op jouw vindbaarheid in Google.

3. Pagina titels aanpassen.

De paginatitel (title tag) van je homepage is misschien wel de belangrijkste regel van je hele website. Zorg er voor dat hier zoektermen in staan waarop je gevonden wilt worden! Dit geldt overigens niet alleen voor de homepage, maar voor elke pagina.

Tip! Ga niet spammen met key-words, want dat werkt averechts.

Deze 3 tips gaan je zeker helpen met het zichtbaar online zijn. Wil je echt serieus verder met je online zichtbaarheid, dan kan ik je daarbij helpen. We maken dan een SEO plan en gaan dan de techniek, content en autoriteit van je website aanpakken.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan en dan kun jij ook beter zichtbaar online zijn.

Deel dit artikel:
Eef de Held

Ik ben Eef de Held en eigenaar

van InQlude IT

Ben je op zoek naar iemand die met jou meedenkt over je online onderneming en graag met jou de samenwerking aangaat om tot het beste resultaat te komen, dan ben jij aan het juiste adres.

Plaats een reactie

InQlude IT websites

Korianderhof 22

2991 HE Barendrecht

info@inqlude-it.nl

06 10038818

Download hier jouw gratis “Zichtbaar Online Groeiplan”

Laat je e-mailadres achter en ontdek hoe je meer bezoekers naar je website kunt halen en laat je online business groeien.

Voornaam