Deze 3 Quick wins kun je direct toepassen!

1. Afbeeldingen

  • Comprimeer je afbeeldingen. Te grote afbeeldingen vertragen de laadtijd van je website. ik gebruik hiervoor TinyPNG, dit is een online tool en de plug-in WP Smush.
  • Geef je afbeeldingen de juiste bestandsnaam (dus geen IMG0016.jpg), Google kan niet lezen waar dit over gaat. Hernoem je bestandsnaam naar wat je wilt uitbeelden en gebruik een key-word en zet deze vooraan en houd het vooral leesbaar. Gebruik bij meerdere woorden een verbindingsstreepje (beter-zichtbaar-online.jpg).
  • Geef je afbeeldingen de juiste titel. Minder relevant, maar toch goed om in te vullen. Je kunt je key-word hier invullen.
  • Geef je afbeeldingen de juiste alt-tag. Google indexeert hierop. De alt-tag is SEO-technisch het belangrijkste element van afbeeldingen op je website.

2. Logo

  • Comprimeer je logo. Een te grote logo vertraagt de laadtijd van je website.
  • Geef je logo de juiste bestandsnaam (dus geen IMG0016.jpg). Google kan dit niet lezen en weet niet waar dit over gaat. Hernoem je bestandsnaam naar wat je wilt uitbeelden met je logo (bijv. bedrijfsnaam, plaats) en gebruik een key-word en zet deze vooraan en houd het vooral leesbaar. Gebruik bij meerdere woorden een verbindingsstreepje (beter-zichtbaar-online.jpg).
  • Geef je logo de juiste titel. Minder relevant, maar toch goed om in te vullen. Je kunt je key-word hier invullen.
  • Geef je logo de juiste alt-tag. Google indexeert hierop. De alt-tag is SEO-technisch het belangrijkste element van afbeeldingen op je website.

Tip! Een logo komt op iedere pagina van je website terug. Dat betekent dat je logo behoorlijke wat invloed heeft op jouw vindbaarheid in Google.

3. Pagina titels aanpassen.

De paginatitel (title tag) van je homepage is misschien wel de belangrijkste regel van je hele website. Zorg er voor dat hier zoektermen op staan waarop je gevonden wilt worden! Dit geldt overigens niet alleen voor de homepage, maar voor elke pagina.

Tip! Ga niet spammen met key-words, want dat werkt averechts.

Deze 3 quickwins gaan je zeker helpen met het zichtbaar online zijn. Wil je echt serieus verder met je online zichtbaarheid, dan kan ik je helpen. We maken dan een SEO plan en gaan dan de techniek, content en autoriteit van je website aanpakken.

Vraag een vrijblijvend gesprek aan en dan kun jij ook zichtbaar online zijn.