Website onderhoud is belangrijk.

Waarom website onderhoud? In deze tijd van hackers is de continuïteit en veiligheid van websites in het gedrang. WordPress is een populair content management systeem en dus ook bij hackers. Een ander voordeel van een goed onderhouden website is dat deze sneller wordt en daarom ook beter is voor je online zichtbaarheid.

Waaruit bestaat het onderhoud van je website?

  • Updates regelmatig uitvoeren

Zorg dat je de updates regelmatig uitvoert van WordPress (CMS), thema en plug-ins. Vooral plug-ins zijn kwetsbaar voor hackers. Controleer na de updates of alles nog werkt op je website.

  • Verwijderen van plug-ins die je niet meer gebruikt

Plug-ins zijn stukjes software en kunnen je website vertragen

  • Regelmatig een back-up van je website maken

Als het goed is wordt dit ook door je hostingpartij gedaan , maar toch is het verstandig om dit ook zelf te doen. Voordeel is dat je het zelf dan in de hand hebt.

  • Security goed ingericht

Installeer een security plug-in zoals WordFence. Met WordFence wordt er een scan van je broncode uitgevoerd, die wordt vergeleken met de officiële WordPress database voor o.a. thema’s en plug-ins. Je krijgt een melding als er iets niet in orde is.

  • Opschonen WordPress database

Als je WordPress al langere tijd gebruikt, dan wordt de database steeds voller. Hierdoor wordt je website trager. Met de plug-in Wp-Optimize kun je revisies, concepten en spam reacties verwijderen en je database optimaliseren.

Te technisch verhaal of toch website onderhoud uitbesteden?

Misschien vind je dit toch te technisch en teveel werk en wil je dit toch liever uitbesteden dan kun je een onderhoudscontract aanvragen. Door je website te laten onderhouden blijf uw website vindbaar, vlug en veilig.