Website onderhoud is belangrijk

Waarom is onderhoud van je website zo belangrijk?

In deze tijd zijn cyberaanvallen door hackers dagelijkse kost. Gegevens van klanten worden buitgemaakt en doorverkocht. Meestal wordt dit veroorzaakt door een open deur op je website. Een open deur is een zwakke plek in de code van je website, veroorzaakt door het niet up-to-date houden van je website. Vooral een populair CMS zoals WordPress is een makkelijk doelwit voor hackers. Dus daarom is het belangrijk om je website goed te onderhouden.

Een ander voordeel van goed website onderhoud is dat je website snel blijft en daarom ook beter is voor je online zichtbaarheid.

Website onderhoud betekent:

Updates regelmatig uitvoeren

Regelmatig updaten houd je website in topvorm. Vooral verouderde plug-ins zijn kwetsbaar en interessant voor hackers. Check elke 2 weken of er updates klaar staan. Plug-ins die een beveiligingsupdate klaar hebben staan, die moet je direct updaten om de kans op een hack te voorkomen. Zorg ook dat je CMS en thema up to date blijven.

Verwijder oude plug-ins

Plug-ins zijn stukjes software en kunnen conflicten geven of je website vertragen. Verwijder plug-ins die niet meer gebruikt worden.

Regelmatig een back-up van je website maken

Als het goed is wordt een back-up van je website ook door je hostingprovider uitgevoerd, maar toch is het verstandig om dit ook regelmatig zelf te doen. Het voordeel is dat je zelf een back-up achter de hand hebt als er bij de hostingprovider iets is misgegaan met de back-up.

Security goed geregeld

WordFence is een security plug-in en zorgt voor een firewall en scant je website op malware. Ook checkt WordFence op verouderde software. Je krijgt een melding in je mailbox als er iets niet in orde is.

Ander voordeel is dat je met WordFence ook je login kan beveiligen met tweetrapsverificatie (2FA).

WordPress database opschonen

WordPress maakt gebruik van een database waar alle wijzigingen zoals revisies en concepten worden opgeslagen. Hierdoor wordt de database steeds voller en wordt je website trager. Er zijn diverse tools om je database te schonen.

Wist je dat er een handige tool in WordPress zit die een sitediagnose uitvoert, waardoor je in 1 overzicht kunt zien waar je aan moet werken om je website goed te onderhouden.

Te technisch verhaal of toch liever je website onderhoud uitbesteden?

Misschien vind je dit toch te technisch of teveel werk en wil je het website onderhoud toch liever uitbesteden dan kun je bij ons een onderhoudspakket aanvragen. Of neem eerst contact met ons op voor meer informatie. Door je website onderhoud bij ons uit te besteden blijf jouw website vindbaar, vlug en veilig.

Deel dit artikel:
Eef de Held

Ik ben Eef de Held en eigenaar

van InQlude IT

Ben je op zoek naar iemand die met jou meedenkt over je online onderneming en graag met jou de samenwerking aangaat om tot het beste resultaat te komen, dan ben jij aan het juiste adres.

Plaats een reactie

InQlude IT websites

Korianderhof 22

2991 HE Barendrecht

info@inqlude-it.nl

06 10038818

Download hier jouw gratis “Zichtbaar Online Groeiplan”

Laat je e-mailadres achter en ontdek hoe je meer bezoekers naar je website kunt halen en laat je online business groeien.