Website onderhoud is belangrijk

Waarom is onderhoud van je website belangrijk?

In deze tijd van hackers is de continuïteit en veiligheid van websites in het gedrang. WordPress is een populair CMS en dus ook bij hackers. Een ander voordeel van een goed onderhouden website is dat deze sneller wordt en daarom ook beter is voor je online zichtbaarheid.

Website onderhoud betekent:

Updates regelmatig uitvoeren

Zorg dat je de updates regelmatig uitvoert van WordPress (CMS), thema en plug-ins. Vooral plug-ins zijn kwetsbaar voor hackers. Controleer na de updates of alles nog werkt op je website.

Verwijderen van plug-ins die je niet meer gebruikt

Plug-ins zijn stukjes software en kunnen conflicten geven of je website vertragen.

Regelmatig een back-up van je website maken

Als het goed is wordt een back-up van je website ook door je hostingpartij uitgevoerd, maar toch is het verstandig om dit ook zelf te doen. Het voordeel is dat je zelf een back-up achter de hand hebt als er bij de hosting provider iets is misgegaan met de back-up.

Security goed ingericht

Installeer een security plug-in zoals WordFence. Met WordFence wordt er een scan van je broncode uitgevoerd, die wordt vergeleken met de officiële WordPress database voor o.a. thema’s en plug-ins. Je krijgt een melding als er iets niet in orde is.

Opschonen van je WordPress database

Als je WordPress al langere tijd gebruikt, dan wordt de database steeds voller. Hierdoor wordt je website trager. Met de plug-in Wp-Optimize kun je revisies, concepten en spam reacties verwijderen en je database optimaliseren.

Wist je dat er een handige tool in WordPress zit die een sitediagnose uitvoert, waardoor je in 1 overzicht kunt zien waar je aan moet werken om je website te onderhouden.

Te technisch verhaal of toch je website onderhoud uitbesteden?

Misschien vind je dit toch te technisch en teveel werk en wil je het website onderhoud toch liever uitbesteden dan kun je bij ons een onderhoudscontract aanvragen. Of neem eerst contact met ons op voor meer informatie. Door je website onderhoud bij ons uit te besteden blijf jouw website vindbaar, vlug en veilig.

Deel dit artikel:
Eef de Held

Ik ben Eef de Held en eigenaar

van InQlude IT

Ben je op zoek naar iemand die met jou meedenkt over je online onderneming en graag met jou de samenwerking aangaat om tot het beste resultaat te komen, dan ben jij aan het juiste adres.

Plaats een reactie

InQlude IT websites

Korianderhof 22

2991 HE Barendrecht

info@inqlude-it.nl

06 10038818

Download hier jouw gratis “Zichtbaar Online Groeiplan”

Laat je e-mailadres achter en ontdek hoe je meer bezoekers naar je website kunt halen en laat je online business groeien.

Voornaam